sâmbătă, 24 mai 2014

Pacea interioara


Pacea interioară este bunul cel mai de preţ al omului. Fără ea, nimic altceva nu are valoare. De aceea o căutăm toată viaţa. Obişnuim să analizăm cât de bine ne este la un moment dat, în funcţie de gradul nostru de pace sufletească. Pacea interioară este busola voastră internă. Când trăiţi în armonie cu cele mai înalte valori ale voastre şi cu cele mai intime convingeri - când aveţi un echilibru perfect în viaţă - vă bucuraţi de pace interioară. Dacă, dintr-un motiv sau altul, vă compromiteţi valorile sau acţionaţi împotriva ghidului vostru interior, pacea sufletească este prima care suferă.

Pacea interioară - sau armonia - este esenţială pentru performanţa maximă a tuturor grupurilor umane - de la relaţiile noastre cu prietenii şi cu membrii familiei,până la cele de serviciu, cu firmele sau organizaţiile în care lucraţi. Toate relaţiile interumane înfloresc, atunci când există armonie. Toate deprinderile, principiile morale, normele de comportament şi diplomaţia se învârt în jurul dorinţei pe care o are fiecare persoană de a-şi asigura pacea interioară proprie, fără să deranjeze pacea interioară a celorlalţi.
In companii, pacea interioară poate fi măsurată prin gradul de armonie care există între angajaţi. Companiile productive, profitabile, sunt cele ai căror angajaţi se simt bine si mulţumiţi de ei înşişi. Ei se simt fericiţi şi în siguranţă la serviciu.
Ei pot fi ocupaţi, sau chiar implicaţi total în activitatea lor, dar sunt liniştiţi în interior.
Adevărul minunat legat de pacea interioară este că ea constituie condiţia normală, firească a fiecăruia dintre voi. Fericirea este dreptul vostru din naştere. Ea vă aparţine. Nu este ceva ce trăiţi ocazional, dacă aveţi noroc. Pacea interioară este esenţială pentru însăşi existenţa umană. Este condiţia de bază pentru a ne putea bucura de toate celelalte. Atingerea păcii interioare trebuie să fie principiul organizator principal al vieţii voastre. Acesta trebuie să devină scopul suprem cărora li se subordonează celelalte ţeluri. De fapt, aveţi succes ca persoană, în măsura în care vă atingeţi propria fericire, propria mulţumire de sine, sentimentul de bunăstare personală - pe scurt, propria pace sufletească.
Pacea interioară este atât de importantă pentru tot ceea ce realizaţi, încât trebuie supusă unei analize riguroase. De unde vine ea? în ce împrejurări apare? Cum poţi avea mai multă pace interioară? În termenii cei mai simpli, vă simţiţi fericiţi si liniştiţi, ori de câte ori vă eliberaţi complet de emoţiile distructive de teamă, furie, îndoială, vinovăţie, resentiment şi îngrijorare, în absenţa emoţiilor negative, vă bucuraţi firesc, fără eforturi, de pace interioară. Secretul fericirii este să eliminaţi sistematic - sau cel puţin să minimalizaţi - acele aspecte din viaţă care vă cauzează stres de orice fel, sau vă induc un sentiment negativ.
Secretul pentru a avea o viaţă fericită, productivă este de a obţine propria pace interioară, eliminând sistematic din jurul nostru persoanele, situaţiile si emoţiile negative care ne fac nefericiţi. Măi, să fie!!! Poate fi fericirea chiar atât de simplu de obţinut? Aici încep problemele. Obstacolul major în eliminarea negativismului ce stă în calea fericirii noastre este ataşamentul faţă de persoanele negative si de situaţiile care îl produc.
Mintea raţională vine cu tot felul de argumente logice în favoarea complacerii în situaţia existentă, în loc să lucreze pentru noi, să ne ofere soluţii la probleme, uluitorul nostru creier lucrează de zor pentru a ne menţine în continuare înnămoliţi în ele.
Nu vă îngrijoraţi pentru ceea ce este posibil sau nu, pentru acest moment.
Eliberaţi-vă mintea de toate limitările si fiţi perfect egoişti. Imaginaţi-vă doar viaţa exact aşa cum ar trebui să fie, pentru ca voi să vă bucuraţi de pacea interioară pe care o doriţi. Ce aţi face? Unde aţi trăi? Cine ar fi alături de voi? Cum v-aţi petrece timpul? Amintiţi-vă că nu puteţi atinge o ţintă, dacă nu o vedeţi. Dar, dacă v-o puteţi imagina clar, există o probabilitate mai mare să o atingeţi! Dacă sunteţi om de afaceri, creaţi-vă o viziune a viitorului ideal - a modului în care ar arăta serviciul vostru, dacă ar fi perfect în cel mai mic detaliu. Ce aţi face mai mult (sau mai puţin) pentru a atinge, în mediul în care lucraţi, nivele mai înalte de armonie şi cooperare? Cum ar fi viaţa de familie, dacă voi şi cei la care ţineţi aţi trăi într-o stare de pace şi mulţumire perfecte? Ce anume aţi face pentru a-i ajuta pe alţii să fie fericiţi, în cadrul procesului de a atinge propria voastră fericire? Când vă propuneţi drept scop pacea interioară si planificaţi totul, hotărând ce anume vă ajută, sau nu, în atingerea scopului stabilit, probabil că nu veţi mai face niciodată greşeli. Veţi face şi veţi spune ceea ce trebuie. Vă veţi trezi că acţionaţi conform unor principii mai înalte. Vă veţi simţi minunat în propria piele.Pacea interioară este cheia.

http://www.tripleclicks.com/13058283.27/pbgw

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu