miercuri, 23 aprilie 2014

Gânduri, sentimente si dorinte


Esti un amalgam complex de gânduri sentimente, atitudini, dorinte, imagini, temeri, sperante, îndoieli, opinii si ambitii, fiecare schimbându-se constant, uneori de la o secunda la alta. Fiecare dintre aceste însusiri ale personalitatii tale le afecteaza pe celelalte, uneori în mod neprevazut.
Întreaga ta viata este rezultatul întrepatrunderilor si interconexiunilor acestor factori.
Gândurile tale determina imagini, reprezentari si emotiile asociate, asadar, cu ceea ce ai în minte. Aceste vizualizari si trairi determina atitudini si actiuni. Faptele
tale au apoi consecinte si rezultate care influenteaza evenimentele ulterioare.
Daca te vei gândi la succes cu încredere, te vei simti puternic si competent si vei avea rezultate mai bune în tot ceea ce faci. Dar în cazul în care te vei gândi ca poti gresi sau ca te faci de râs, vei obtine rezultate slabe, indiferent de cât de bun esti în realitate.
Imaginile si reprezentarile, provenite din imaginatia ta sau din influente externe, produc idei, emotii si atitudini corespunzatoare. Acestea conduc la rândul lor la actiuni care au anumite rezultate si consecinte. Gândul la o persoana sau situatie te poate face sa te simti, instantaneu fericit sau trist, exaltat sau furios, iubitor sau însingurat .


Atitudinile tale, pozitive sau negative, constructive sau distructive, conduc la imagini, emotii si actiuni corespunzatoare care îti afecteaza viata si relatiile. Pe de alta parte, comportamentele îti sunt bazate pe experiente trecute si pe conceptiile tale de baza despre cum ar trebui sa fie lucrurile.

Faptele tale determina trairile si conduitele care le însotesc. Conform Legii Reversibilitatii, poti ajunge chiar sa simti potrivit actiunilor tale. Daca vei actiona de parca ai fi deja fericit, pozitiv si încrezator, vei începe curând sa
te simti astfel si pe dinauntru. Faptele se afla sub controlul tau direct, spre deosebire de emotii.
Aspectele exterioare ale vietii tale sunt prin natura lor neutre. Doar întelesul pe care li-l acorzi îti determina atitudinile, opiniile, emotiile si reactiile fata de acestea.
Daca îti vei schimba modul de a gândi în legatura cu orice aspect al vietii tale, vei modifica felul în care simti si te comporti în acel domeniu. Si întrucât numai tu poti hotarî ce sa gândesti, ai abilitatea de a avea control total asupra vietii tale.



http://www.tripleclicks.com/13058283.24

3 comentarii: