miercuri, 7 mai 2014

Calitatile invingatorilor


Te regasesti in vreunul din urmatoarele:

1.Invingatorii sunt calauziti. Sunt oameni foarte ambitiosi si sunt calauziti de ceea ce vor sa obtina. Ei nu accepta “NU” ca raspuns si se automotiveaza pentru a merge mai departe.
“Am ratat peste 9000 de lovituri in cariera mea. Am pierdut peste 300 de meciuri. De 26 de ori am avut incredere ca vom castiga si am pierdut. Am dat gres in repetate randuri in viata mea. Si din aceasta cauza am reusit.” Michael Jordan


2.Invingatorii isi asuma responsabilitati. Isi asuma ceea ce se intampla in viata lor si nu dau vina pe factorii externi. Ei simt ca detin controlul asupra destinului lor si nu lasa pe altii sa decida pentru ei.

3.Invingatorii sunt dornici sa invete. Invata mereu si cauta continuu noi provocari. Niciodata nu au senzatia ca stiu suficient si cred cu convingere ca : Cunoasterea este intr-adevar Puterea.

4.Invingatorii sunt ganditori pozitivi. Privesc mereu viata dintr-o perspectiva optimista si incearca mereu sa intoarca totul in favoarea lor.
Ai grija la gandurile tale, ele vor deveni vorbe;
Ai grija la vorbele tale, ele vor deveni fapte;
Ai grija la faptele tale, ele vor deveni obiceiuri;
Ai grija la obiceiurile tale, ele vor deveni caracter;
Ai grija la caracterul tau, el va deveni destinul tau.

5.Invingatorii sunt modesti. Ei nu vor lasa niciodata Ego-ul sa stea in calea succesului lor. Stiu ce este mai important. Desi sunt modesti ei isi cunosc foarte bine valoarea si sunt increzatori in abilitatile lor.

6.Invingatorii sunt siguri pe ei. Nu ezita in a actiona si a lua decizii. Ei se concentreaza pe ceea ce urmeaza sa faca si “Apasa pe tragaci”. Ei nu gandesc negativ si se concentreaza pe actiunile lor.

7.Invingatorii isi seteaza obiective. Au obiective foarte clare, stiu exact ceea ce vor si cand vor. Si fac tot ce le sta in putere sa atinga obiectivele stabilite.
“Disciplina este puntea de legatura intre obiectiv si realizare.” Jim Rohn

8.Invingatorii se concentreaza pe solutii. In loc sa se concentreze pe problema, ei se concentreaza mai degraba pe modul de a rezolva problema. Nu se lasa tinuti in loc de trecut, ci lucreaza pe solutii.

9.Invingatorii muncesc din greu. Ei depun tot efortul si nu fug niciodata de munca. Sunt neobositi si continua sa mearga mai departe indiferent de greutati. Sunt condusi si dornici de succes.

10.Invingatorii actioneaza. Nu se retin niciodata de la actiune si sunt mereu primii la start. Nu au nevoie de memento pentru a incepe munca si a deveni legendari.

11.Invingatorii sunt buni ascultatori. Ei sunt atenti la ceilalti si se gandesc bine inainte de a vorbi. Stiu ca nu au raspuns la toate si mai stiu ca au nevoie si de ajutorul altora pentru a isi atinge obiectivele.
“Multi oameni nu asculta cu intentia de a intelege; ei asculta cu intentia de a raspunde.” Stephen R. Covey

12.Invingatorii sunt pasionati. Ei iubesc ceea ce fac si sunt dornici de viata. Isi folosesc aceasta obsesie interioara pentru a se incarca si a merge mai departe ; mai ales cand lucrurile merg rau.

13.Invingatorii sunt capabili sa stea singuri. Sunt foarte independenti si inteleg ca drumul spre victorie este uneori unul pe care trebuie sa mergi singur. Sunt foarte buni in comunicare si relationare dar totodata si cei mai buni lupi singuratici.

14.Invingatorii sunt automotivati. Sunt capabili sa se automotiveze atunci cand lucrurile merg greu si sunt capabili sa mearga mai departe. Ei au un foc permanent in interior care arde mereu pentru succes.

15.Invingatorii isi extind constant zona de confort. Sunt in mod constant in cautare de noi oportunitati si provocari pentru a-si extinde zona de confort. Ei stiu ca a fi multumit inseamna ca nu cauti sa perfectionezi si ai tendinta de a sta mereu pe margine.

16.Invingatorii au o vointa de fier. Sunt capabili sa reziste la tot felul de obstacole si greutati. Au o auto-disciplina buna si sunt capabili sa isi controleze corpul si mintea. Corpul le este templu.

17.Invingatorii au o stima de sine deosebita. Isi cunosc valoarea si au o parere buna despre ei. Sunt siguri de sine si nu au nevoie de aprobari din exterior pentru asta.

18.Invingatorii sunt perseverenti. Fac tot ce este moral posibil pentru a-si atinge obiectivele. Nu renunta usor si nu lasa obstacolele sa le stea in cale. Continua sa inainteze pana isi ating obiectivele.

19.Invingatorilor nu le e teama de esec. Stiu ca pentru a avea succes , la un moment dat vor avea si esecuri. Asa ca, decat sa le fie teama de esec, ei il accepta si invata de pe urma lui. Folosesc esecurile pentru a se automotiva pe viitor.

“ Esecul ar trebui sa fie profesorul nostru, nu dricarul nostru. Esecul este o intarziere nu o infrangere. Este un ocol temporar, nu o fundatura. Esecul este ceva ce putem evita doar daca nu spunem nimic, nu facem nimic si daca nu suntem nimic.” - Denis Waitley

20.Invingatorii nu amana lucrurile si nu incearca sa obtina ceva in scurt timp. Ei cunosc valoarea timpului si incearca sa faca totul la timpul potrivit.

21.Invingatorii sunt focusati. Sunt mereu dedicati si focusati catre ce au de facut. Ei stiu ca multitaskingul este un mit si incearca sa fie cat mai productivi posibil.

22.Invingatorii incearca sa gaseasca mereu o cale mai buna. Experimenteaza si nu pun toate ouale intr-un singur cos. Ei stiu ca exista mereu cai mai bune pentru a face anumite lucruri. Si incearca sa afle care sunt acestea.

23.Invingatorii sunt mereu in alerta, atat fizic cat si mental. Ei sunt mereu in cautare de schimbari in mediul lor, nu stau in asteptare cu mainile incrucisate, sunt mereu pregatiti sa actioneze.

24.Invingatorii sunt increzatori. Cred in ei insisi, in abilitatile si talentele lor. Ei se simt bine in pielea lor si isi accepta punctele tari , precum si pe cele slabe.

25.Invingatorii isi gestioneaza timpul. Sunt foarte productivi si stiu sa iti foloseasca timpul cu intelepciune. Ei stiu ca viata e pretioasa si ca fiecare minut este important. Nu sunt risipitori.

26.Invingatorii se perfectioneaza continuu. Au ca prioritate dezvoltarea personala si sunt mereu dornici sa invete lucruri noi.

27.Invingatorii invata din greseli. Fac un efort constient pentru a-si indrepta greselile si invata din experiente. Ei stiu ca nimeni nu e perfect dar ca nu strica sa incerci.


http://www.tripleclicks.com/13058283.55/pbgw


2 comentarii:

  1. Nu ma consider o invingatoare. Iau viata lejer pentru ca mi-e teama de esec. Poate ca gresesc si pierd pentru ca nu risc. Cine stie?

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar si faptul ca nu actionezi de teama esecului este un risc in sine, nu? Si peste timp poate vei regreta ca nu ai facut anumite lucruri doar pentru ca ti-a fost teama.

    RăspundețiȘtergere